Pagalba Ukrainos žmonėms

Gegužę mobiliojo ryšio kainos tarp Ukrainos ir Lietuvos bus beveik 4 kartus mažesnės, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.

Taip pat bendrovė nuolat ieško būdų, kaip padėti į Lietuvą persikeliantiems verslams bei nevyriausybinėms organizacijoms. Atliekami darbuotojų įgalinimo veiksmai, įskaitant informacijos apie paramą ir savanorystę teikimą. Šiuo metu „Telia“ parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų.

Dar labiau sumažintos kainos

Nuo vasario 24 d. iki kovo 31 d. „Telia“ visas ryšio paslaugas į Ukrainą teikė nemokamai. Per daugiau nei mėnesį už suteiktas paslaugas Ukrainos operatoriams pervesta daugiau nei 200 tūkstančių eurų. Balandį paslaugoms taikyta 80 proc. nuolaidą.

Nuo gegužės 2 d. skambutis į Ukrainą kainuos 0,06 Eur/min., SMS žinutės kaina kainuos 0,08 Eur/vnt. Tai yra 4 kartus pigiau nei standartiniai tarifai. Laidinio ryšio paslaugų klientams skambutis į Ukrainą vietoje 0,52 Eur/min. kainuos 0,104 Eur/min.

Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB.

Nauja kainodara galios visiems „Telia“ privatiems ir verslo klientams, įskaitant išankstinio mokėjimo paslaugų „Ežys“ ir „Extra“ vartotojus. Ukrainoje esantys „Telia“ klientai ir toliau galės skambinti, susirašinėti SMS bei naršyti internete nemokamai.

Taip pat nuo karo Ukrainoje pradžioje visiems „Telia TV“ klientams steikta nemokama prieiga prie tarptautinių naujienų ir informacijos kanalų.

Pabėgėliams iš Ukrainos – nemokamos SIM kortelės

Į Lietuvą atvykusiems karo pabėgėliams „Telia“ stengiasi užtikrinti galimybę palaikyti ryšį su artimaisiais. Visi norintys gali gauti nemokamą išankstinio mokėjimo kortelę „Ežys“. Jos dalinamos visuose pabėgėlių koordinavimo centruose Lietuvoje.

Kortelę galima atsiimti šiuose centruose:

• Alytuje – Pramonės g. 1B
  • Marijampolėje – Parko g. 9
  • Klaipėdoje – Paryžiaus Komunos g. 16A
  • Šiauliuose – Jablonskio g. 16
  • Vilniuje – Minties g. 3

„Ežys“ SIM korteles, parodžius ukrainietišką pasą, taip pat nemokamai galima gauti bet kuriame „Telia“ salone visoje Lietuvoje.

Pagalba į Lietuvą persikeliantiems Ukrainos verslams

Nuo kovo 1 d. „Telia“ Ukrainos verslams Lietuvoje netaiko įrengimo, aktyvavimo ir administracinių mokesčių visoms savo tiekiamoms telekomunikacijų paslaugoms, įskaitant fiksuotą internetą, telefoniją ir mobilųjį ryšį. Taip pat pusę metų nebus taikomi mėnesinių paslaugų mokesčiai mobiliajam ryšiui, mobiliajam internetui, „Microsoft 365“ paslaugų paketui, „Telia Cloud“ debesijai ir skambučių centro paslaugoms.

Verslams sudaroma galimybė iki 6 mėnesių už tarptautinius skambučius mokėti didmeninėmis kainomis. Taip pat verslininkams „Telia“ teikia konsultacijas IT infrastruktūros perkėlimo klausimais.

Partnerystė su nevyriausybinėmis organizacijomis

Nuo pat Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios „Telia“ aktyviai bendradarbiauja su pabėgelių registracijų centrais, įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis bei juose dirbančiais savanoriais.

Iki šiol „Telia“ suteikta pagalba:

• 200 mobiliųjų telefonų ir 5 nešiojamieji kompiuteriai padovanoti nevyriausybinei organizacijai „Stiprūs kartu“.
  • 80 automobilinių medicininių rinkinių ir 400 litrų dezinfekcinio skysčio bei 18 panaudotų mobiliųjų telefonų paaukota Lietuvos Raudonajam kryžiui.
  • Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai skirta finansinė parama.
  • Neatlygintinai suteikti 8 trumpieji numeriai ir jų telefono linijos paramai rinkti ir interaktyviojo atsakiklio paslauga.
  • Visiems registracijų centrams padovanoti TV ekranai (iš viso 11), dalis jų jau transliuoja „Telia TV“ kanalus. Taip pat registracijų centruose dirbantiems savanoriams padovanoti 25 kompiuteriai su programine įranga.
  • Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio registracijų centruose įvestas „Telia“ internetas.
  • Ukrainos pabėgėlių koordinacijos centrui suteiktos šviesolaidinio interneto bei saugumo sprendimų paslaugos, kurios nemokamai bus teikiamos 12 mėnesių nuo jų įrengimo dienos.

Daugiau informacijos – artimiausiame „Telia“ salone, www.telia.lt arba telefonu 1816 (skambinant iš užsienio ar kito operatoriaus +370 6418 1816).

Informacija ukrainiečių kalba:

Informacija anglų kalba: