„Telia“ skaitmenizuoja sutarčių sudarymo procesą

Nuo šiol visi „Telia“ verslo klientų dokumentai gali būti tvarkomi elektroniniu būdu. „Telia“ yra pirmoji telekomunikacijų bendrovė Lietuvoje, įmonėms siūlanti sutartis pasirašyti  elektroniniu arba mobiliuoju elektroniniu parašu, kuris prilygsta fiziniam parašui rašytiniuose dokumentuose.

„Kai vis daugiau gyvenimo persikelia į skaitmeninę erdvę ir mobiliuosius įrenginius, turime užtikrinti tokį klientų aptarnavimo procesą, kuris atitinka šių dienų poreikius – greitą, saugų, vos kelių mygtukų paspaudimu. Skaitmeninis klientų aptarnavimas ir elektroninis dokumentų pasirašymas pasaulyje jau yra įprasta verslo praktika, kurią mes norime stiprinti ir Lietuvoje“, - sako Mindaugas Ubartas, „Telia“ verslo klientų vadovas.

Pasak jo, elektroninio parašo galimybės Lietuvoje turi didelį potencialą. „Svarbu, kad vis daugiau žmonių įgustų ir įprastų naudotis šiuo itin saugiu sprendimu. Todėl nuo šiol visuose „Telia“ mobiliojo ryšio paslaugų planuose verslui yra įtrauktas ir mobilusis elektroninis parašas, o dabar turimas SIM korteles be mobiliojo parašo į jį turinčias įmonės gali pasikeisti nemokamai“, - sako M. Ubartas.

Skaitmenizuodama sutarčių procesą „Telia“ bendradarbiauja su „ISIGN.lt“. Pasak „ISIGN.lt“ verslo plėtros vadovo Ginto Balčiūno, įmonės ir Lietuvoje, ir kitose Europos valstybėse vis dažniau pageidauja pasirašyti dokumentus elektroniniu parašu, nes tai sutrumpina aptarnavimo procesą, užtikrina dokumentų saugumą, padeda sumažinti ne vieną išlaidų eilutę.

„Kuriame sprendimus, kurie leidžia bet kokio dydžio įmonėms sutartis su klientais sudaryti nuotoliniu būdu ir tam tikrai nereikia didelių investicijų. Tikime, kad mūsų bendradarbiavimas tiek bendrovei „Telia“, tiek jos klientams leis dirbti dar išmaniau ir efektyviau“, - sako G. Balčiūnas.

Jau spalį „Telia“ planuoja tokią pačią galimybę – sutarčių pasirašymą elektroniniu parašu – pasiūlyti kaip atskirą papildomą paslaugą verslui. Tuomet įmonės, įsigijusios šią paslaugą, galės dokumentus su savo partneriais ar klientais taip pat pasirašyti elektroniniu būdu. Tai padės užtikrinti dar didesnį verslo efektyvumą, be to, mažės popieriaus sunaudojimo kiekiai verslo įmonėse.

Šiuo metu „Telia“ iš viso aptarnauja daugiau kaip 40 tūkst. įmonių Lietuvoje.

Apie „ISIGN.lt“
ISIGN (www.isign.lt) – 2013 m. veiklą pradėjęs elektroninių dokumentų pasirašymo sprendimas, veikiantis Baltijos šalyse, Islandijoje, Belgijoje ir Suomijoje. ISIGN palaiko kvalifikuotus ir pažangiuosius elektroninius parašus bei veikia su kitų ES šalių el. tapatybės sprendimais bei kitais patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjais. ISIGN sprendimą sukūrė ir vysto UAB „Estina“, o įmonės veiklos procesai yra sertifikuoti pagal tarptautinį informacijos saugumo valdymo standartą ISO/IEC-27001.