Kaip ištrinti jūsų telefone esančius duomenis prieš jį parduodant

Planuojate parduoti savo išmanųjį telefoną arba pakeisti į naują? Pateiksime keletą patarimų, kaip tinkamai ištrinti savo asmens duomenis iš telefono, kad sumažėtų rizika, jog jūsų duomenys pateks į piktavalių rankas. Šie patarimai skirti „iOS“ ir „Android“ operacinių sistemų vartotojams.

Prieš pradėdami trinti duomenis telefone:

  1. Pasidarykite atsarginę visų savo duomenų, įskaitant ir adresų knygelės, kopijas.
  2. Nepamirškite išimti SIM kortelės.
  3. Atsijunkite nuo el. pašto, socialinių tinklų bei kitų paslaugų.
  4. Nepamirškite išvalyti microSD kortelės jei neplanuojate naudotis ja naujame įrenginyje.
  5. Atskirai užsirašykite telefono serijos numerį.

„Android“ operacinės sistemos vartotojams

Jei jūsų telefone įdiegta „Android 5.0 Lollipop“ operacinė sistema arba naujesnė versija, gali būti, kad telefonas turi įrenginio apsaugą arba gamyklinį atstatymą (angl. Factory reset protection (FRP)). Tai reiškia, kad tinkamai neišvalius informacijos iš mobiliojo prietaiso, jis gali tapti nebenaudojamu, kadangi naujasis telefono šeimininkas negalės aktyvuoti telefono be prieš tai naudotos „Google“ paskyros ir jos slaptažodžio.

Taigi prieš pradedant, pasižiūrėkite, kokią „Android“ versiją palaiko jūsų įrenginys – jei tai ankstesnė, kurioje nėra „FRP“, pereikite tiesiai į 4 žingsnį.

  1. Pirmiausiai išjunkite visus ekrano užraktus. Eikite į Nustatymai> Užrakinimo ekranas, sauga> Ekrano užrakto tipas ir nustatykite „Nėra“.
  2. Pašalinkite savo „Google“ paskyrą iš telefono. Eikite į Nustatymai>Debesis ir paskyros, tada pasirinkite „Paskyros“ ir pašalinkite „Google“ paskyrą.
  3. Jei turite „Samsung“ telefoną, taip pat pašalinkite ir savo „Samsung“ paskyrą iš telefono.
  4. Dabar eikite Nustatymai> Bendrasis valdymas> Atkurti> ir pasirinkite Gamintojo duomenų atkūrimas.

Šis žingsnis padės jums ištrinti visus duomenis. Visgi pasitikrinkite ar liko telefono atmintyje jūsų gauti bei rašyti SMS, adresų knygelės kontaktai. Šią informaciją lengvai ištrinsite patys rankiniu būdu.

„iOS“ vartotojams

  1. Išjunkite funkciją „Rasti mano iPhone”. iOS 10.2 arba ankstesnių OS versijų atveju eikite į Nustatymai>iCloud>Rasti mano iPhone. Jei reikalaujama, įveskite savo „Apple ID” slaptažodį.
  2. Visiškai atsijunkite nuo „iCloud“. Eikite į Nustatymai>iCloud ir puslapio apačioje susiraskite funkciją Atsijungti. Pastaba. Jei rankiniu būdu pašalinsite visus savo duomenis neatsijungę nuo „iCloud“,tai bus pašalintas ir visas „iCloud“ turinys.
  3. Išjunkite kitas paslaugas, kaip „iMessage“ ir „Apple ID”. Eikite į Nustatymai>Pranešimai ir deaktyvuokite „iMessage“. Norėdami išjungti „Apple ID”, eikite į Nustatymai>iTunes & Apple Store, paspauskite ant savo „Apple ID”. Įveskite el. pašto adresą, o po to paspauskite „Atsijungti”.
  4. Pradėkite duomenų ištrynimo procesą. Eikite į Nustatymai>Bendrieji nustatymai>Atkurti pradinius parametrus>Ištrinti visą turinį ir nustatymus. Patvirtinkite pasirinkimą.
  5. Interneto svetainėje appleid.apple.com pašalinkite telefono serijos numerį iš savo „Apple“ paskyros.

Baigiamieji žingsniai

Ištrynę duomenis, nepamirškite, kad reikia atjungti telefoną nuo „Facebook“ ir „Google“ paskyrų. Norėdami tai padaryti „Google“ paskyroje, eikite į myaccount.google.com, paspauskite Prisijungimas ir sauga>Įrenginio veikla ir pranešimai, o ten pasirinkite telefoną, iš kurio ištrynėte duomenis.

Šaltinis: www.cnet.com